Sint Janslyceum MH1A (Dhr. C. Robben)

Team: Voetvolleygang

Wie zijn jullie?

- Maddy
- Amin
- Joris
- Luuk

Voetvolley

Wat hebben jullie bedacht?

Een sport met een verbetering: de sport is voetvolley een combinatie van voetbal en volleybal je speelt het met je voet en niet met je handen er is een net waar je overheen moet spelen. En een grond met daaronder een mat met sensoren die meten of het een punt is of niet. En in de bal zit ook en sensor, als die de sensor mat raakt maakt het een geluidje. De sensoren zijn op elkaar afgestemd en herkennen het verschil tussen de bal of voeten van de de spelers.

Waarom hebben jullie dit bedacht?

We hebben een nieuwe spectaculair olympische sport bedacht.We helpen scheidsrechters als ze niet goed hebben gezien of het een punt was of niet, de sensor mat maakt een geluid als het een punt is, maar als de bal uit is of de mat niet heeft geraakt, gebeurt er niks. Voor de spellers is dit ook hoorbaar en zijn er geen discussies meer.

Hoe werkt het?

Je speelt met 5 spelers in een team, je moet eerst 3 keer overspelen met elkaar, dan pas mag je over het niet schieten om te scoren. Er is een scheidsrechter en je hebt 1 keer rust om precies te zijn na 20 minuten. De mat bestaat uit sensors die reageert op de sensor die in de bal zit, als die sensor, dus de bal. De mat raakt, buiten het scoorvak zitten geen sensors meer.

Van welk materiaal wordt jullie idee gemaakt?

Chiptechnologie : voor sensors ( model idee maken we van bubbeltjes plastic) Touw: voor net Rubber: voor de bal ( model idee maken van piepschuim ) Kunstgras voor het veld ( prototype: maken we van papier)